KLIK & LIHAT PENERANGAN DI BAWAH

"SAYA NAK TEMPAH STICKER GUNA DESIGN INI"

Ini adalah perkongsian ilmu oleh Sticker Cool

"Saya nak tempah sticker guna design ini". Sambil sertakan gambar yang sekali lihat dah boleh diagak diambil dari google / internet. Kadang-kadang gambar untuk dijadikan background. Kadang-kadang design dari syarikat printing atau designer lain.

Tidak semua orang tahu 'copyright' dan 'hak milik'. Ada yang fikir selagi boleh download, selagi boleh screenshot, maka boleh guna. Nehi... nehi.. kita bukan nak senang di dunia aje, kita nak senang di akhirat lebih utama. Belum cerita bab resolusi gambar, redesign, trace dan lain-lain.

Gambar / design yang boleh diperolehi dari sumber internet seperti google, facebook, instagram, website dan sebagainya itu semua ada pemiliknya.

Yang boleh digunakan kebiasaannya dari supplier stock gambar atau design (sudah tentu berbayar : kena ada akaun khas baru boleh beli).

Berbeza situasi apabila pelanggan cuma tunjuk contoh-contoh untuk mezahirkan konsep design yang dia suka. Faham ke faham?

Sticker Cool
www.wasap.my/60132000503 @ https://stickercool.com/whatsapp
Fb : Sticker Cool - Tempah Sticker Online @stickercooldotcom 😊 ig : @stickercool 😊 www.stickercool.com
#stickercooldotcom #stickercool #rafeahshareilmu #stickercoolshareilmu #tempahsticker

STICKER NAMA BUKU SEKOLAH

Assalamualaikum 😊 Jom tempah sticker nama buku sekolah dengan Sticker Cool

1 set = 80 sticker

✔Harga
1 set = RM10
2 set - 4 set = RM8 setiap set
5 set ke atas = RM5 setiap set
*nama ejaan jawi ada caj tambahan RM1 setiap set
*boleh campur nama (cth: 5 nama = 5 set)

+ Postage RM 7 semenanjung ATAU
self pick up di : Desaru, Johor.

✔Lihat gambar contoh
Saiz sticker (lebar x tinggi): 8cm x 1cm
Jenis sticker: mirrorcoat (kertas, warna putih)
Cetakan tulisan: warna hitam (kalis air)
Saiz dan jenis tulisan: Standard (Kami tentukan ikut kesesuaian ruang & kepanjangan nama)

Whatsapp +6 013 - 2000 503
Klik : www.wasap.my/60132000503
Klik : https://stickercool.com/whatsapp

Cara : Hantar nama / senarai nama dalam bentuk teks ke whatsapp dan pastikan ejaan betul (kami akan copy paste sahaja).

Tiada keyboard jawi di smartphone? Guna keyboard online di http://www.arabic-keyboard.org/ kemudian copy paste teks jawi ke whatsapp 😊

Idea :
Ambil tempahan dan jual dengan harga yang lebih tinggi dari harga di atas. Boleh cover postage & dapat pendapatan sampingan sikit (kami tidak beri komisyen atau diskaun lain).
Akad anda dengan mereka jelas jual dan beli (bukan tolong tempah).
Beritahu dengan jelas kalau nak markup harga. Kami prepare tempahan cara ejen.

SILA TEMPAH AWAL
Jika lambat, jadual tempahan akan padat. Anda terpaksa menunggu lama untuk dapat sticker.
Juga sila ambil kira perjalanan pos laju. Biasanya sticker ini diperlukan sebelum sekolah dibuka semula. 😊🙂

Sticker Membantu Meningkatkan Jualan Produk Makanan. 🤔😁

Ramai sahabat-sahabat admin dan pelanggan Sticker Cool yang buat produk makanan. Alhamdulillah 😊
Admin nak share sesuatu hari ni, macam mana sticker boleh meningkatkan jualan makanan anda. Ada 3 situasi admin bawakan.

Situasi pertama. 😃
Admin pernah menghadiri majlis perkahwinan yang ada menyediakan kudapan di atas meja. Gayanya lepas kita makan nasi minyak ke, nasi hujan panas ke, apa-apa nasi kenduri tu, bolehlah kita merasa sedikit makanan sampingan yang disediakan di meja makan tu.

Admin makan sejenis 'kerepek' (nama kerepek sebenar dirahsiakan. eh? hehehe 😊). Subhanallah sedap betul kerepek tu. Admin pernah makan jenis yang sama tapi rasanya biasa-biasa aje tapi yang admin makan hari tu memang sedap betul!. 😋

Terasa macam nak tanya tuan rumah, tempah di mana, beli dengan siapa? tapi segan la nak tanya sebab admin tak kenal sangat tuan rumah 😅. Tapi sebab dah dijemput, admin hadir la majlis tu.

Situasi kedua. 😃
Admin tempah sejenis kuih talam (nama kuih talam sebenar dirahsiakan. eh? rahsia lagi? hehehe 😁) untuk disumbangkan ke sebuah majlis (konsep macam potluck juga lebih kurang). Admin tempah kuih talam tu sebab kuih talam tu memang sedap, kalau tak silap admin dapat nombor telefon dari group whatsapp.

Alhamdulillah, seperti dijangka memang ada peminatnya. Bersungguh-sungguh kenalan admin memuji kesedapan kuih talam tu. Admin tumpang gembira, tapi setakat tumpang je lah sebab bukan admin yang buat kuih talam tu 😁. Hehehe.. kenalan siap tanya tempah dengan siapa. Bila nak balik, admin tanya kepada kenalan nak nombor telefon pembuat kuih talam tu tak? Kalau tak silap dia kata NANTI kalau dia nak tempah, dia akan whatsapp admin untuk tanya nombor telefon itu.

❤️❤️❤️❤️❤️
Sekarang cuba kita bayangkan jika dalam ke dua-dua situasi tu, penjual-penjual meletakkan sticker di balang kerepek dan di kotak kuih talam tu. Admin rasa sesiapa yang berminat dengan mudah akan snap gambar sticker dan taraaa 😍... contact anda sebagai penjual atau pembuat makanan tu telah tersebar.

Ingat ya, sticker berperanan memberitahu pelanggan, kita yang buat makanan yang sedap itu, sticker juga berfungsi menanam ingatan atau usaha berulang-ulang supaya pelanggan ingat identiti kita sebagai penjual. Biasanya kalau pelanggan dah yakin dan minat hasil jualan kita, mereka lebih terdorong nak cuba produk yang lain yang kita buat atau jual. Dan point utama hari ni : ❤️ Sticker juga berperanan memberitahu KAWAN pelanggan kita, kitalah yang buat produk yang bagus itu. ❤️

Situasi Ketiga. 😃
Gambar sticker ini pula contoh macam mana pengusaha makanan popcorn memberitahu, "kalau anda nak tempah popcorn sebagai goodies macam pengantin ni, hubungi saya melalui contact berikut". Macam mana nak deal dengan pelanggan (pengantin) anda, itu kena kreatif. Mungkin tawarkan sekali sticker pengantin di goodies sebagai nilai tambah berbanding popcorn tanpa sticker.


Tapi jangan susahkan diri dengan tawaran yang terlalu rumit. Contohnya design sticker pengantin yang anda tawarkan terhad dan telah ditetapkan kepada 2 atau 3 jenis sahaja untuk pengantin pilih. Atau nak lagi mudah, gunakan 1 design sticker pengantin sahaja sebagai identiti anda. Jika tidak dihadkan anda akan pening dan buang masa sebab menjadi orang tengah antara pengantin dan pembuat sticker (kami Sticker Cool la pembuat sticker tu hehehe) 😘

Sticker Cool
www.wasap.my/60132000503 @ https://stickercool.com/whatsapp
Fb : Sticker Cool - Tempah Sticker Online @stickercooldotcom 😊 ig : @stickercool 😊 www.stickercool.com
#stickercooldotcom #stickercool #rafeahshareilmu #stickercoolshareilmu #tempahsticker

STICKER WARNA : Urus Niaga B : Design Ready Made : Kod : SW122

Urus Niaga B
Ini adalah design Ready Made yang kami sediakan. Design ini boleh diminta untuk diubah suai jika mahu. Design-design Ready Made akan ditambah dari masa ke semasa.

Buang / remove elemen dalam design tidak dikenakan caj. Cth buang lada.

Pastikan baca dahulu maklumat seperti caj ubah suai, harga, kos pos, minimum order, jenis material, hak cipta design dan lain-lain (sila klik butang ini)
#urusniaga-b
Anda boleh mencari design mengikut labels kategori tertentu seperti bentuk, tema, gambar / elemen dan warna. Rujuk bahagian kanan halaman ini.

STICKER WARNA : Urus Niaga B : Design Ready Made : Kod : SW121

Urus Niaga B
Ini adalah design Ready Made yang kami sediakan. Design ini boleh diminta untuk diubah suai jika mahu. Design-design Ready Made akan ditambah dari masa ke semasa.

Buang / remove elemen dalam design tidak dikenakan caj. Cth buang kek.

Pastikan baca dahulu maklumat seperti caj ubah suai, harga, kos pos, minimum order, jenis material, hak cipta design dan lain-lain (sila klik butang ini)
#urusniaga-b
Anda boleh mencari design mengikut labels kategori tertentu seperti bentuk, tema, gambar / elemen dan warna. Rujuk bahagian kanan halaman ini.

STICKER WARNA : Urus Niaga B : Design Ready Made : Kod : SW120

Urus Niaga B
Ini adalah design Ready Made yang kami sediakan. Design ini boleh diminta untuk diubah suai jika mahu. Design-design Ready Made akan ditambah dari masa ke semasa.

Buang / remove elemen dalam design tidak dikenakan caj. Cth buang ballon whisk.

Pastikan baca dahulu maklumat seperti caj ubah suai, harga, kos pos, minimum order, jenis material, hak cipta design dan lain-lain (sila klik butang ini)
#urusniaga-b
Anda boleh mencari design mengikut labels kategori tertentu seperti bentuk, tema, gambar / elemen dan warna. Rujuk bahagian kanan halaman ini.

STICKER WARNA : Urus Niaga B : Design Ready Made : Kod : SW119

Urus Niaga B
Ini adalah design Ready Made yang kami sediakan. Design ini boleh diminta untuk diubah suai jika mahu. Design-design Ready Made akan ditambah dari masa ke semasa.

Buang / remove elemen dalam design tidak dikenakan caj. Cth buang topi chef.

Pastikan baca dahulu maklumat seperti caj ubah suai, harga, kos pos, minimum order, jenis material, hak cipta design dan lain-lain (sila klik butang ini)
#urusniaga-b
Anda boleh mencari design mengikut labels kategori tertentu seperti bentuk, tema, gambar / elemen dan warna. Rujuk bahagian kanan halaman ini.

STICKER WARNA : Urus Niaga B : Design Ready Made : Kod : SW118

Urus Niaga B
Ini adalah design Ready Made yang kami sediakan. Design ini boleh diminta untuk diubah suai jika mahu. Design-design Ready Made akan ditambah dari masa ke semasa.

Buang / remove elemen dalam design tidak dikenakan caj. Cth buang topi chef.

Pastikan baca dahulu maklumat seperti caj ubah suai, harga, kos pos, minimum order, jenis material, hak cipta design dan lain-lain (sila klik butang ini)
#urusniaga-b
Anda boleh mencari design mengikut labels kategori tertentu seperti bentuk, tema, gambar / elemen dan warna. Rujuk bahagian kanan halaman ini.

+60132000503